2015.9.26

"Asakua One-day Field Trip" Event Report

2015.9.26/投稿者:グローバリゼーションオフィス
Every year international students from the Komaba campus make a trip to Asakusa Temple to experience tradtional Japanese culture.

This year, on September 26th, the Globalization Office organised an one-day trip to the Asakusa area. Japanese and international students formed small groups, and visited major tourist attractions. Students told us how much they enjoyed the trip, and reported that it was an excellent opportunity to get to know people at the University regardless their native country and background.

Here are some comments from the participants:

"This trip was a great opportunity to visit several places in a short time and to meet lots of other students at the same time." (USTEP student, Male)

"I'm happy that I had the chance to get to know other foreign and local students. The group leader was also very nice, and thanks to him I was able to practice Japanese a little! Also I really loved the lantern show, wish I had had more energy so that I could have stayed for the night show." (AIKOM student, Female)

Group Photo

"I really liked that we broke up into small groups. I was especially fortunate to be in a group where every member spoke Japanese, so I got a lot of language practice that I often don't get when I'm in groups mixed with individuals who do not have as much Japanese knowledge." (AIKOM student, Female)

The group thing was a very good idea, mixing students from different programs!" (AIKOM student, Male)

Our tutor was Hasegawa T******, and we are all thankful to have him as our leader! He was so well prepared for this trip!